sobota 19. listopadu 2016

Deskoherní smetiště #11 2016

Sice je téměř polovina měsíce za námi, ale pojďme si shrnout říjnové novinky v deskoherním světě. Pro veletrhu v Essenu nám vydavatelé na příští rok připravili spoustu lahůdek a nejen to. Sice jste určitě spoustu z nich už objevili, ale není nad to se tu radost připomenout.






V příštím roce se můžeme těšit na pokračování pěkné fantasy blafovací hry Vzhůru do podzemí, Rexíci se dohodli s Iellem na lokalizaci Welcome Back to the Dungeon. Výprava za nehynoucí slávou nebo naopak potupnou smrtí může začít na novo. 

Chcete rozšíření k Malým velkým galaxiím? Expanze vypadá parádně a obsahuje spoustu nových věcí. Díky Essenu se tato možnost zvažuje. Byl by vůbec zájem?


Začněte jásat. Oblíbená hra se vrací. Vládce Tokia je delší dobu vyprodaný. V češtině se připravuje druhá edice hry, která by na český trh měla dorazit na jaře roku 2017. Bitky monster 

U Gamelyn Games se peče další hra ze série Tiny Epic (v češtině Malá velká). Pokud se Tiny Epic Quest u REXher osvědčí můžeme očekávat v dalším roce očekávat českou verzi.

S lokalizací One Night Ultimate Werewolf si dalo vydavatelství trošku na čas, ale v současné chvíli už je ukonce. Hlasové stopy pro aplikaci jsou už namluvené a teď se pracuje na grafice i pravidlech hry. Takže Vlkodlaci jsou další naší plánovanou hrou na rok 2017!


Atmosférická sci-fi hra na lovce a kořist Not Alone, která v Essenu vzbudila velikánský ohlas se chystá v češtině! Pravděpodobně se bude jmenovat Nejsme tu sami, což krásně vystihuje překlad, ale i podstatu hry samotné.





Jak jako jak? je svižná blafovací karetní hra s jednoduchými pravidly, u které se skvěle pobaví celá rodina!

Kooperativní hru pro děti od 5 let přináší Mindok. Podaří se vám v roli myšáka natrhnout zadek kocourovi a posbírat co nejvíce jídla. Hra s příznačným názvem Mmm! je k dispozici.

Další novinkou z hlavolamových her řady Smart Games jsou Lovci duchů. Posviťte si na všechny duchy v domě tak, že správně umístíte všechny průhledné dílky se světly na herní plán.

Stopy Essenu jsou patrné i u Mindoku.  V průběhu příštího roku se dočkáme sci-fi deskovy o osídlování rudé planety - Terraforming Mars.








V říjnu do stáje Blackfiru dorazila spousta novinek mezi nimi například Vikings on Board. Hráči se stanou vůdci vikingských klanů, jejichž úkolem je nalodit svoje bojovníky na nejlépe vybavené lodě a uskutečnit s nimi loupeživé výpravy, které přinesou bohatství a slávu.

Party šílenost Hrábni si je postřehová hra pro všechny malé hrabálky! Hráči se hráči snaží ve změti předmětů v misce co nejrychleji vyhledat tu správnou kombinaci, kterou jim určuje kartička.

Chcete si postavit a vybavit svůj vlastní dům? Nemáte však na to peníze? Takovou malou náhradou může být deskovka Dům snů. Ve dvanácti kolech se stanete designery a sbíráte dvojice karet, z nichž jedna je typ místnosti a druhá její vybavení. Body můžete získat za užitnost, kvalitu střechy a podobně.

Zatímco velká expanze Dědicové Númenoru do Pán prstenů LCG má výrobní plán, navazující šestice malých expanzí je zatím pouze zlokalizovaná, ale vydavatelství netuší, kdy se bude vyrábět. Názvy rozšíření jsou následující - Správcovy obavy, Druádanský les, Střetnutí na Amon Dinu, Útok na Osgiliath, Krev Gondoru a Morgulské údolí.

Fanoušci Talismanu by neměli otálet. Poslední české rozšíření pro tuto hru s podtitulem Smrtonoš je ještě k dispozici, tak honem do obchodů je-li ještě čas. Brzo už nebudou.  

Temné znamení dostane další rozšíření. V pořadí první rozšíření s názvem Neviděné síly spatří světlo světa v české lokalizaci v příštím roce. Blackfire vydal druhé rozšíření dříve, jelikož v té době se první expanze nevyráběla.


Další novinkou je naskladnění oblíbené hry 7 Divů, tentokrát však pro 2 hráče. Dokážete prosperovat lépe než váš soupeř?

Tak by bylo pro dnešek všechno. Našli jste si nějakou hru, kterou byste chtěli vyzkoušet? Jak se vám líbí sumarizace deskových her? Na vaše ohlasy se těším.

Žádné komentáře:

Okomentovat