středa 1. února 2017

Deskoherní smetiště #2 2017

Vítejte u únorového deskoherního smetiště. Leden byl po dlouhé době opravdu mrazivý, takže kromě sáňkování, koulování a bruslení byla spousta možností si zahrát nějakou tu hru. A jelikož už jistě přemýšlíte, čím si zkrátit dlouhé zimní večery v únoru, nabízím přehled toho nejdůležitějšího z českého deskoherního rybníčku. Tak jdeme na to!


Herní pecka se severskou mytologií Blood Rage dostane lokalizovanou expanzi. K ostatním kmenům se přidají Berani, proto rozšíření logicky přidává herní materiál pro pátého hráče. Na mapě bude o něco těsněji!   


Další oznámenou novinkou z produkce Rexíků je zábavná kartka Rent a Hero, kteří pokračují v úspěšné spolupráci s IELLO. V této hře se snažíte jako první nasbírat šest ze sedmi různých hrdinů, ale není to tak jednoduché jak to vypadá, jelikož se jedná o blafovací záležitost a musíte se rozmýšlet zda kartu od soupeře přijmete či nikoliv.       


Mindok přemýšlí nad vydáním oblíbené hry Citadela. V minulém roce se tato karetka dočkala speciálního repritnu. Ten obsahuje karty postav ze základu, z rozšíření Temná země a další nové karty postav a budov. Jelikož by se jednalo o celý komplet, hra by byla dražší než původní edice. 

První lednovou novinkou jsou Karty mrtvého muže. Jednoduchá hra s pěknou grafickou, která je přirovnávána ke hře Port Royal, oproti němu  je však jednodušší a dynamičtější. 


U Mindoků se myslí i na ty nejmenší. Kooperativní variantu Time's Up! Junior s obrázky si zahraje už s dětmi od čtyř let. Vítězství dosáhnete společnými silami a to popisem a napodobováním obrázků na kartách. 

Hru se zahradnickou tématikou, určenou pro 1 - 4 hráče, kterou je možné přirovnat k oblíbenému Patchworku připravují v Mindočí kuchyni. Chtěli byste mít svoji vlastní zahrádku? Pěstovat v ní kytičky a pěkně se o ni starat? Stát se nejlepším zahradníkem můžete v Cottage Garden.    

Od Mindoku k nám dorazily hry Dao a Kingdomino. Na jejich recenze se můžete těšit v následujících dnech.


Fanoušci kooperativní karetky Pán prstenů budou mít tento rok žně! Velká expanze Dědicové Númenoru, vyjdou co nevidět a celý navazující cyklus balíčků dobrodružství by mohly být skladem ještě do letních prázdnin. Co na to říct? Je potřeba si odkládat nějaké peníze do kasičky.
K dispozici je rozšíření pro hru Steam park, v níž hráči pomocí robotů staví ten nejlepší zábavní park. Expanze Roboti přináší plastové robůtky, kterými nahradíte původní dřevěné + V.I.R. (Very Important Robots) a "lakomce" se dvěma speciálními pravidly.

Blackfire se chystá vzít na cestu vlakem i ty nejmladší hráče. Ticket to Ride: First Journey ještě zjednodušuje rodinnou hru Ticke to Ride, aby byla přístupná hráčům už od 6 let. Vláčky v Evropě u nás vyjdou s českým překladem pravidel a názvem Ticket to Ride: Junior.

Teď trošku z jiného soudku. Elektronické verze deskových her se stávají čím dál tím více populárnější. Dvě hry z produkce českého Blackfireu se objevily na platformách iOS a Android. Pokud nevíte, zda by vám desková hra mohla líbit, za zlomek ceny si ji můžete stáhnout. Vyzkoušet si můžete kooperativní Mysterium nebo si umíchat lektvar ve hře Výbušné lektvary.


Podařilo se mi získat jeden z kódů právě na Mysterium, proto se brzy můžete těšit na menší recenzi.

Ohlédnutí za minulým měsícem je u konce. Věřím, že jsem shrnul vše důležité a snad jsem na nic zásadního nezapomněl. Za měsíc se budu těšit u dalšího přehledu. 

Žádné komentáře:

Okomentovat