sobota 4. února 2017

Knižní přehled #01 2017

První měsíc nového roku 2017 máme za sebou. Co nového nám přinesl? Pojďme se společně podívat na přehled vydaných knih. Vybraly jsme ty o niž si myslíme, že byste neměli minout. Takže začínáme..

Orel na lovu
Historický dobrodružný román z prostředí starověkého Říma. Římská armáda dobyla město Camulodunum. Rodina generála Plautiuse upadne do zajetí temných druidů, kteří požadují propuštění svých bratří ze zajetí římanů. Podaří se hlavním hrdinům, Macrovi a Catovi, osvobodit rodinu generála dříve, než je temní druidové obětují svým bohům?

Autor: Simon Scarrow
Typ: audiokniha
Vydavatel: Audiotéka  

Labyrint z kostí
V chorvatské podzemní jeskyni je nalezena nástěnná malba zobrazující příběh o velké bitvě mezi kmeny neandrtálců a nestvůrnými postavami ze stínů. Tým vědců, kteří se tím zabývají, je napaden, stejně jako atlantské výzkumné středisko primátů. Souvisí spolu tyto útoky? Vyšetřování zavede Sigmu Force do minulosti, kdy se náhle rozvinula lidská inteligence, a k boji o budoucnost lidstva, který probíhá po celé Zemi. Gray Pierce a jeho tým budou nakonec čelit největší hrozbě: dávnému zlu, znovuzrozenému moderními genetickými metodami, dostatečně silnému, aby ukončilo lidskou nadvládu nad světem.

Autor: James Rollins
Typ: audiokniha
Vydavatel: Audiotéka

         

Pohřbení
Před 18 lety Chris Jacobs jako jediný přežil únos dětského školního autobusu, bez jediné vzpomínky na to, co se stalo. Nyní se objeví masový hrob jeho spolužáků. Proč chybí tělo bratra reportéra Michaela Brodyho? Novinář se snaží odhalit pravdu, ale po Chrisovi není ani památky. Ani Chrisova sestra Jamie nemá tušení, kde by mohl Chris být - a rozhodne se Michaelovi v pátrání pomoci. Nejsou však jediní, kteří Chrise hledají..

Autor: Kendra Elliot
Typ: vázaná kniha
Vydavatel: Mystery Press


Praha NOIR
14 povídek od 14 českých spisovatelů čtených 14 českými herci? To nezní špatně! Detektivní, mrazivé a tajemné příběhy z pražského prostředí, které pravé milovníky mysteriozních příběhů určitě zaujmou. 

Autor: kolektiv spisovatelů vč. Petra Šabacha, Kateřiny Tučkové či Ondřeje Neffa
Typ: audiokniha
Vydavatel: OneHotBook


          

Tanečník
Lincoln Rhyme a policistka Amélie Sachsová řeší další případ: mají necelé dva dny na vypátrání profesionálního zabijáka zvaného Tanečník. Ten má ve stejném časovém intervalu zabít 3 nepohodlné svědky, kteří by svědčili v případu obchodníka se zbraněmi. Mezi oběma inteligentními muži propukne psychologická válka - příběh plný zvratů a napětí dává čtenáři nahlédnout do duše chladnokrevného zabijáka a zároveň i postupu policie při hledání pachatelů v USA.

Autor: Jeffery Deaver
Typ: audiokniha
Vydavatel: OneHotBook

Žádné komentáře:

Okomentovat