úterý 6. června 2017

Deskoherní smetiště #6 2017

Poslední jarní měsíc za námi a je tu opět deskoherní smetiště. Začínají nám pořádná letní horka a spoustu času trávíme venku na zahradě nebo někde u vody. V při opalovačce, teplé letní noci nebo při grilování rozhodně může přijít vhod nějaká deskovka. Pojďme se společně ohlédnout za uplynulým měsícem a připomenou si co se událo a jaké novinky jsou pro nás připraveny.


Asi před 4 měsíci začali Rexíci natáčet videa na svůj channel na YouTube, kde své příznivce seznamují jak z novinkami ze své produkce, tak i s distribučními záležitostmi. Pravidelně zde začali přidávat příspěvky, proto si myslím, že by vám žádné z videí nemělo uniknout.   

Chystané hry Clank (v češtině pravděpodobně Břink!) a Lotus (Lotos) byly nominovány na Origin Awards v kategorii nejlepší hra a nejlepší karetní hra. K nim se samozřejmě přidala i pecka se severskou mytologií Blood Rage!


Další kompletní lokalizaci má hra Lotos. Lotos byl už v několika deskoherních anketách navržen na cenu za nejlepší artwork a jak je z krabice vidět, tak právem. Hra by měla dorazit na pulty obchodů někdy koncem léta.

Další rozšíření ke hře Settlers: Zrod Imperia je tady. Aztékové přináší do hry novou mechaniku - náboženství. Pomocí vzývání bohů může hráč zkusit štěstí a získat zajímavou odměnu. Rozšíření obsahuje 110 karet mezi nimiž nalezneme i nové karty pro stávající národy.

K dipozici jsou hry z rodiny Carcassonne s novým faceliftem. Reprinty rozšíření Princezna a drak a Opatství a starosta můžete najít v obchodech s deskovými hrami.


Mezi nejlepší hry roku 2016 videomagazínu The Dice Tower se řadí i deskovky z mindočího portfólia. V žebříčku najdeme sci-fi střílečku převedou do deskové podoby Adrenalin, euro záležitost v níž ženete stádo krav prérií Great Western Trail nebo věc o dobývání rudé planety Mars: Teraformace!

Mindok jako každý rok, tentokrát již po desáté, poskytuje speciální balíčky s hrami pro tábory za zvýhodněné ceny. Těšit se můžete třeba na skvělou párty hru pro nejmenší Time´s Up! Junior nebo na krásnou strategickou hru Kingdomino (recenze), která i přes svou jednoduchost poskytuje nepřeberné množství herních možností. Pořádáte-li nějakou takovou akcí nebylo by na škodu se právě na Mindok obrátit. 


Stejně jako REXhry, tak do světa YouTube vtrhl i Blackfire. U videi s názvem Ultimate Blackfire Challenge vám v duelu názorně předvedou jak hry z jejich produkce fungují a jak vypadají. Kanál naleznete zde.

Apokalyptická hra z prostředí temného středověku Zombicide: Černý mor má potvrzené datum doručení. V obchodech by se měla hra objevit v druhé polovině června. Nachystat šrajtofle a hurá kosit zombíky!


Lokalizace deskovky na motivy známé knihy Maria Putza - Kmotr: Impérium Corleonů je aktuálně u držitele licence na finální schválení před spuštěním výroby. Tak snad bude vše v pořádku a hry se brzy dočkáme.

Konečně jsou k dostání mašinky i pro nejmenší hráče. Úspěšná hra Ticket to Ride s přívlastkem Junior dorazila v české distribuci. O proti svým větším bratříčkům je hodně zjednodušená, aby ji zvládli děti od 6 let. Kromě toho jedna partie trvá maximálně něco málo kolem 30 minut. 

Telegrafický přehled toho nejzajímavějšího ze světa deskovek je opět u konce. Věřím, že tento článek měl pro vás nějakou přidanou hodnotu a budu se těšit opět za měsíc. 

Žádné komentáře:

Okomentovat